Servis: 041 786 583

Hladilni sistem za ECOLAB d.o.o.

Tehnološko hlajenje ter koriščenje odpadne toplote

Podjetje Kota d.o.o. Perovče je v mesecu maju uspešno zaključila montažo hladilnega sistema za mešalni proces podjetja Ecolab d.o.o. Maribor. Med procesom mešanja se pri njih namreč sproščajo velike količine odpadne toplote. V preteklosti se je ta toplota odvajala v okolico z vodo. Poraba vode in nepotrebno odvajanje energije v okolico pa je predstavljalo velik ekološki problem.  

Srce hladilnega sistema je 250 kW hladilni agregat. Uporaba tega agregata skupaj s črpališčem in recirkulacijo odpadne vode skozi akumulator je pripomogla k velikemu zmanjšanju porabe vode in zmanjšanju porabe energije. Tudi odpadna toplota hladilnega sistema se uporablja za gretje skladišča, kar še dodatno prispeva k racionalizaciji postrojenja. Manjši del hladilnih zmogljivosti se uporablja tudi za hlajenje proizvodnih prostorov. S tem se zagotovijo delavcem prijaznejše delovne razmere. Elektronika, posebej prilagojena preprosti uporabi, zagotavlja celovit nadzor in upravljanje. Vse instalacije so izvedene v nerjaveči izvedbi in so toplotno izolirane. Zunanji cevovodi so še dodatno zaščiteni z alu oklepom.

Servis

Brezhibno delujoča naprava je pogoj za uspešno opravljanje vaše dejavnosti. Za nemoteno delovanje naprave s svojo strokovnostjo, zanesljivostjo in odzivnostjo poskrbi naš servis.
več o servisu >>

Produkcija: Sloway spletne rešitve © 2014 - Kota d.o.o. Petrovče Slovenija